O firmie

 



Historia

Firma Food Service została założona w 1995r. w Rawie Mazowieckiej. Utworzyli ją wspólnicy: Zofia Sypuła, Jan Trzepanowski i Marek Czerniej. Wieloletnie doświadczenie założycieli w branży mięsnej zaowocowało dynamicznym rozwojem Spółki. W 1997 r. powstał zakład rozbioru i wykrawania mięsa wraz z chłodnią składową. Od samego początku priorytetem w zakładzie był wysoki poziom higieny oraz jakości produkcji. Trzy lata później oddano do użytku nową chłodnię o zdolności składowania 2000 ton wraz z komorami zamrażalniczymi i częścią biurowo-socjalną.W maju 2005 rozpoczęto produkcję w  nowoczesnym zakładzie uboju trzody i rozbioru mięsa wieprzowego. Firma Food Service znacznie zwiększyła moce przechowalnicze mrożonego mięsa wraz z otwarciem chłodnia składowej o pojemności ponad 5 000 miejsc paletowych.

Produkcja

Działalność produkcyjna Food Service prowadzona jest na terenie dwóch nowoczesnych zakładów położonych w Rawie Mazowieckiej. Dzisiejsza zdolność ubojowa zakładu wynosi 6000 szt. tygodniowo. .Zdolność rozbioru wieprzowego jest na poziomie 200 ton dziennie. Rozbiór wołowy prowadzony jest na poziomie do 250 ton tygodniowo. Całkowite możliwości składowania mięsa przekraczają 6000 ton. Jednym z założeń Firmy jest utrzymanie wysokiego poziomu technologicznego oraz higieny produkcji. Jakość oraz higiena producksji jest potwierdzana poprzez coroczną certyfikację. 

 

 

Działalność

Podstawowym profilem działalności firmy jest dostarczanie wysokiej jakości surowca dla przemysłu mięsnego. Już od wielu lat Food Service została doceniona przez zagranicznych kontrahentów. Food Service oferuje towary do Unii Europejskiej, a także do krajów Europy Wschodniej, Azji oraz Afryki. Eksport stanowi ponad 60 % całkowitej sprzedaży firmy.

Zapraszamy do współpracy zakłady mięsne, firmy handlowe a także hurtownie branży mięsnej.