Lista projektów unijnych realizowanych
przez Food Service Sp. z o.o.

Instalacja przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny 

W związku z planowaną rozbudową zakładu o instalację przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny zwraca się z zapytaniem na wykonanie w procedurze „zaprojektuj i wykonaj”:

  1. Stacja przetwarzania termicznego UPPZ
  2. Trzy zbiorniki hydrolizerów o pojemności ok. 50 m3 każdy wyposażonych w układ podawania substratu, układ przekazywania hydrolizatu do fermentorów, układ mieszania medium, układ utrzymywania warunków termicznych procesu:
  3. Wyposażenie technologiczne dwóch zbiorników fermentacyjnych pojemności 1000 m3:
  4. Adaptacji zbiornika gnojowicy o pojemności ok. 2000 m3 na zbiornik pofermentu,
  5. Zbiornika biogazu o pojemności ok. 1500 m3
  6. Zbiornika na odciek i kondensat
  7. Kontenerowa stacja uzdatniania biogazu o wydajności 1000 m3/h
  8. Agregat ko generacyjny o wydajności 600 kW
  9. Biofiltr o wydajności 6000 m3
  10. Kontener pompowo sterowniczy

Komplet wyposażenia winien stanowić funkcjonalną całość, musi być wyposażony w funkcjonalny układ rejestracji monitorowania, rejestracji danych oraz w układ sterowania procesem (w tym zdalnym).

Miejsce realizacji zamówienia: Rawa Mazowiecka, ul. Mszczonowska 35a

Informacji na temat szczegółów zakresu robót udzielać będzie Marek Czerniej Tel 601332407, mail cm@foodservice.pl

Pliki do pobrania:

Informacja o wyniku postępowania ogłoszenia -instalacja do przetworzenia UPPZ

Informacja o wyniku postępowania ogłoszenia – Rozbudowa Zakładów Mięsnych Food Service Sp. z o.o. o instalację do przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny wraz z infrastrukturą towarzyszącą.

W odpowiedzi na zapytanie ofertowe, ważne do dnia 2020-01-10, zamieszczonego na stronie: bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl

oraz stronie internetowej inwestora www.foodservice.pl „Rozbudowa Zakładów Mięsnych Food Service Sp. z o.o. o instalację do przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny wraz z infrastrukturą towarzyszącą” wpłynęły trzy oferty. Wszystkie spełniały warunki merytoryczne.

Komisja w składzie:
Marek Czerniej
Waldemar Grochal
Piotr Sypuła
Dokonała oceny otrzymanych ofert.

1. WOLF SYSTEM Sp. z o.o. 41-100 Siemianowice Śl. ul. Budowlana 17 (liczba punktów 100 / I miejsce)
2. GETMAR Usługi Remontowo – Budowlane 97-200 Tomaszów Maz. ul. Dz. Polskich 14a (liczba punktów 94 / II miejsce)
3. FAMBUD Jerzy Pietrzak Sp. z o.o. 96-100 Skierniewice ul. Rataja 16 (liczba punktów 90 / III miejsce)

Komisja rekomenduje zawarcie umowy na wykonanie prac z firmą WOLF SYSTEM Sp. z o.o.

 
Instalacja przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny

W związku z planowaną rozbudową zakładu o instalację przetwarzania UPPZ w oparciu o proces endotermiczny ogłaszamy przetarg.

Informacji na temat szczegółów zakresu robót udzielać będzie Marek Czerniej Tel 601332407, mail cm@foodservice.pl

Pliki do pobrania:

Zapytanie ofertowe

Wsparcie Eksportu Food Service Sp. z o.o. na rynkach międzynarodowych

Food Service Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich „Wsparcie Eksportu Food Service Sp. z o.o. na rynkach międzynarodowych” współfinansowanego ze środków w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Działanie II.2 Internacjonalizacja Przedsiębiorstwa, II.2.1 Modele biznesowe MŚP.

Dofinansowanie projektu z UE: 297416,00 PLN

Celem projektu jest promocja firmy Food Service Sp. z o.o. i jej produktów na rynkach międzynarodowych.

Projekt dotyczy następujących zadań:

  • Udział w międzynarodowych targach Anuga, październik 2019
  • Udział w międzynarodowych targach Gulfood ZEA, luty 2019
  • Udział w międzynarodowych targach SIAL Francja październik 2018
  • Stworzenie koncepcji wzornictwa w zakresie produktu, opakowania i znaku firmowego
  • Przygotowanie i druk materiałów promocyjnych
  • Przygotowanie i druk materiałów promocyjnych – zdjęcia oraz film promujący
  • Wykonanie tłumaczenia katalogów, ulotek oraz specyfikacji, strony www
  • Utworzenie nowej strony www.

Kontakt: bk@foodservice.pl

Rozbudowa Zakładu o nowy Dział oraz infrastrukturę towarzyszącą

Cel operacji:

Celem jest uruchomienie nowej produkcji w zakładzie i poprawa jakości produkowanych wyrobów poprzez zastosowanie innowacyjnych rozwiązań oraz wykorzystanie instalacji mających na celu przeciwdziałanie zmianom klimatu.

Planowane efekty:

Wdrożenie nowych innowacyjnych wyrobów, podniesienie rentowności produkcji oraz zmniejszenie emisji do atmosfery CO2.

Nazwa operacji:

Wsparcie inwestycji.

Nazwa działania PROW 2014-2020:

W ramach programu: wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój.

Optymalizacja zużycia i jakości energii elektrycznej zasilającej sprężarkę amoniakalną -30°C.

Nazwa zadania:

Optymalizacja zużycia i jakości energii elektrycznej zasilającej sprężarkę amoniakalną -30°C.

Wartość ogólna zadania: 84 100 zł

Wysokość oraz forma dofinansowania ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi w PLN w zaokrągleniu do liczby całkowitej:

44 952 zł w formie umorzenia pożyczki wraz z należnymi odsetkami w kwocie 1 013 zł

www.wfosigw.lodz.pl

Opis zakresu projektu:

Montaż aktywnego filtra harmonicznych w rozdzielni elektrycznej zasilającej sprężarkę amoniaku – 30°C. Obniżenie wartości harmonicznych ma miejsce w punkcie przyłączenia filtra, jak również w punkcie zasilania z transformatoraT3 w rozdzielni RNN 0,4 kV. Obniżenie mocy biernej przyczynia się do odciążenia transformatora, chroni kable i przewody zasilające oraz odbiorniki przyłączone do tej sieci, a także sam transformator i silniki indukcyjne. Filtr poprawia efektywność zużycia energii poprzez pełne wykorzystanie mocy czynnej.

www.zainwestujwekologie.pl

Nazwa zadania:

Instalacja solarna dla C.W.U wraz z konstrukcją wsporczą pod kolektory dla myjni samochodów chłodni Zakładów Mięsnych Food Service Sp. z o.o. w Rawie Mazowieckiej

Wartość ogólna zadania: 98 597 zł

Źródło dofinansowana:

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi w formie pożyczki, w kwocie 93 667 zł

www.wfosigw.lodz.pl

Opis zakresu projektu:

Założone zostały kolektory celem wykorzystania energii słonecznej do podgrzewania wody.

Informacja o wyniku postępowania ogłoszenia - Rozbudowa zakładu mięsnego Food Service Sp. z o.o. o instalację do przetwarzania UPPZ

Informacja o wyniku postępowania ogłoszenia – ROZBUDOWA ZAKŁADU MIĘSNEGO FOOD SERVICE SP. Z O.O. O INSTALACJĘ DO PRZETWARZANIA UPPZ W OPARCIU O PROCES ENDOTERMICZNY WRAZ Z INFRASTRUKTURĄ TOWARZYSZĄCĄ.

W odpowiedzi na zapytanie ofertowe, ważne do dnia 2020-02-20, zamieszczonego na stronie: bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl oraz stronie internetowej inwestora www.foodservice.pl „ROZBUDOWA ZAKŁADU MIĘSNEGO FOOD SERVICE SP. Z O.O. O INSTALACJĘ DO PRZETWARZANIA UPPZ W OPARCIU O PROCES ENDOTERMICZNY WRAZ Z INFRASTRUKTURĄ TOWARZYSZĄCĄ” wpłynęła oferta, która spełniała warunki merytoryczne.

Komisja w składzie:

  • Marek Czerniej
  • Waldemar Grochal
  • Piotr Sypuła

Wpłynęła jedna oferta.

Komisja dokonała oceny otrzymanej oferty.

Komisja rekomenduje zawarcie umowy na wykonanie prac z firmą PROEKO Artur Ratajczak