NOWOCZESNE
ZAKŁADY MIĘSNE

Działalność produkcyjna Food Service prowadzona jest na terenie dwóch nowoczesnych zakładów położonych w Rawie Mazowieckiej. Dzisiejsza zdolność ubojowa trzody chlewnej wynosi 6000 szt. tygodniowo. Zdolność rozbioru wieprzowego jest na poziomie 200 ton dziennie. Rozbiór wołowy prowadzony jest na poziomie 250 ton tygodniowo. Całkowite możliwości składowania mięsa wynoszą 7000 ton.

POZNAJ
NASZĄ
HISTORIĘ

1995

Firma Food Service została założona w 1995r. w Rawie Mazowieckiej . Utworzyli ją wspólnicy: Zofia Sypuła, Jan Trzepanowski i Marek Czerniej. Wieloletnie doświadczenie założycieli w branży mięsnej zaowocowało dynamicznym rozwojem Spółki.

1997

Powstanie zakładu rozbioru i wykrawania mięsa wieprzowego oraz wołowego przy ul. Tatar 4 w Rawie Mazowieckiej.

2000

Oddanie do użytku nowoczesnej chłodni o zdolności składowania 2000 ton wraz z 3 komorami zamrażalniczymi.

2003

Uzyskanie certyfikatów systemu HACCP oraz systemu jakości PN-EN ISO 9001:2001.

2005

Oddanie do użytku drugiego nowo wybudowanego zakładu uboju trzody chlewnej i rozbioru mięsa wieprzowego zlokalizowanego przy ul. Mszczonowskiej 35a w Rawie Mazowieckiej. Zdolność ubojowa tego zakładu wynosi 6500 sztuk tygodniowo, a zdolność rozbioru wieprzowego 800 ton tygodniowo. Zwiększenie zdolności rozbioru wołowego w zakładzie zlokalizowanym przy ul. Tatar 4 do 250 ton tygodniowo.

2007

Uzyskanie certyfikatu zintegrowanego systemu zarządzania zgodnie z normą PN-EN ISO 9001:2001 oraz PN EN ISO 22000:2006.

2011

Otwarcie chłodni składowej o pojemności ponad 5000 miejsc paletowych. Uruchomienie produkcji wyrobów z mięsa surowego tj. mięsa mielonego, kostek, słupków oraz płatków i plasterków z mięsa mrożonego.

2012

Otrzymanie pierwszego certyfikatu BRC Global Standard for Food Safety.

2016

Uruchomienie linii do produkcji hamburgerów.

2020

25-lecie działalności Firmy.

ZAKŁADY
FOOD SERVICE
NA ZDJĘCIACH

JESTEŚMY UPRAWNIENI
DO SPRZEDAŻY
W PONAD 120 KRAJACH

Podstawowym profilem działalności firmy jest dostarczanie wysokiej jakości surowca dla przemysłu mięsnego. Już od wielu lat Food Service  została doceniona przez zagranicznych kontrahentów. Food Service oferuje towary do Unii Europejskiej, a także do krajów Europy Wschodniej, Azji oraz Afryki. Eksport stanowi ponad 60% całkowitej sprzedaży firmy.

Afganistan
Albania
Algieria
Angola
Antigua i Barbuda
Armenia
Austria
Azerbejdżan
Bahrajn
Bangladesz
Barbados
Belgia
Benin
Białoruś
Boliwia
Bośnia i Hercegowina
Botswana
Bułgaria
Burkina Faso
Chorwacja
Cypr
Czad
Czarnogóra
Czechy
Dania
Demokratyczna Republika Konga
Dominikana
Egipt
Estonia
Etiopia
Finlandia
Francja
Gabon
Gambia
Ghana
Grecja
Gruzja
Hiszpania
Holandia
Hongkong
Irak
Iran
Irlandia
Islandia
Japonia
Kamerun
Kazachstan
Kenia
Kirgistan
Kolumbia
KRLD
Kostaryka
Kuba
Liban
Liberia
Liechtenstein
Litwa
Luksemburg
Łotwa
Madagaskar
Malezja
Malta
Maroko
Mauretania
Mongolia
Mozambik
Myanmar
Namibia
Nepal
Niemcy
Niger
Norwegia
Nowa Zelandia
Pakistan
Panama
Paragwaj
Portugalia
Republika Macedonii
Republika Mołdowy
Republika Słowacka
Republika Zielonego Przylądka
Rosja
Rumunia
Salwador
Serbia
Słowenia
Somalia
Sri Lanka
Sudan
Szwajcaria
Szwecja
Tajwan
Togo
Trynidad i Tobago
Tunezja
Turcja
Turkmenistan
Uganda
Ukraina
Urugwaj
Uzbekistan
Wenezuela
Węgry
Wielka Brytania
Wietnam
Włochy
Wybrzeże Kości Słoniowej
Wyspy Świętego Tomasza i Książęca
Zambia
Zjednoczone Emiraty Arabskie
Zambia Zjednoczone Emiraty Arabskie